Известие

Collapse
No announcement yet.

Може би датчика за външната температура!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може би датчика за външната температура!!!

От няколко дена насам ,показанията на таблото за външната температура са нереални ........... температурата почва да играе от минус 2 до минус 20 градуса като се мени всяка секунда.Днес беше пък особено топло +16 градуса,а беше неповече от 1-2.Като махнах и пак сложих третия бушон(под диагностичната букса) най-отдоло(сервизен) се оправи положението за 2 дена,но вече тая "техника" не действа - някаква идея за този симптом!? И още един въпрос.След като са ми сложили газовата уретба за същия бушон са вързли(по скоро само са набутали) някаква жичка ,и незнам за какво е ...... някакви идеи!?!?!?!
    Alfa156 Against All

Проблема започна с поставяне на газовата уредба ли? Ако да - направи качествена връзка на кабела. Недоброто контактуване / прицъркване/ може да се отразява на електрониката.
    Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
    Citroen BX-19GT, 85
    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

не .......... газовата е от август месец- проблема ми е от 10 дена......... интересно ми е какво прави тази жичка в бушона....като я махна не отчитам нередности ,но съм я закачил за по-сигурно .... Аз ако не погледна температурата 20 пъти на ден все едно не съм се качвал в колата ....как ме дразни тоя проблем
      Alfa156 Against All

Comment

Моят бутон за ГИ също е вързан директно за един бушон. Не е много професионално, но ми казаха, че иначе не можело. Но не вярвам твоя проблем да е от това.
        2014: Deutschland über alles

Comment

За 156 не знам как е, ама на Капата и Дедрата, когато датчика се откачи, показва -29 градуса. Твърдо -29 по всяко време, независимо от външната температура.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

на всяка секунда се сменяха градусите ...........
            от 2 дена си работи нормално,незнам как се оправи - тая кола е по-зле от жена............. разваля се-оправя се
            Alfa156 Against All

Comment

Working...
            X